Zoveel onverwachte, nieuwe ontdekkingen!

13-Gatto_Nero25

Laat je op elk moment en in elk seizoen verrassen door de culturele rijkdommen in de buurt.

Het European Cartoon Center Kruisem, dat is voor de meeste mensen een onverwachte ontdekking, maar één die zeker een lach op de gezichten tovert.

Origineel en mooi ingebed in de natuur, in een prachtig gebouw helemaal omhuld in lood, vind je het SONS Museum, Shoes or no shoes. Een echte ode is aan de schoen, waarbij je als bezoeker, via het object van de schoen, geleid wordt doorheen verschillende etnische culturen en volkeren.

Kruisem telt niet minder dan 6 kastelen op zijn grondgebied en vanuit onze B&B heb je een prachtig zicht op het kasteel De Ghellinck D’Elseghem ook wel het “Petit Trianon” van Vlaanderen genoemd. Ook het kasteel Casier in Nokere is zeker de moeite waard en kan je bewonderen vanaf de Vijverdamstraat.

Zowel de schietsjampettermolen als de Huisekoutermolen liggen op wandelafstand van bij ons

Het  stadhuis en Belfort, de trots  van Oudenaarde,  prijkt op de UNESCO werelderfgoedlijst en herbergt ook het MOU museum, met zijn beroemde Oudenaardse wandtapijten.

De Markt in Oudenaarde, met zijn indrukwekkende plein is tevens de ideale startplaats voor een stadswandeling  in het spoor van Adriaen Brouwer  (kaart  beschikbaar).  Ontdek zo heel wat andere historische locaties en gebouwen.

Het Centrum Ronde Van Vlaanderen toont hoe belangrijk het wielrennen wel is voor onze regio.

Het Roger Raveel Museum in Machelen aan de Leie mag je nu zeker niet missen, want  in 2021 vieren we de 100 ste verjaardag van één der groten uit de Belgische kunst.

Provinciaal Erfgoed Centrum en de archeologische site Ename, toont een uniek erfgoedverhaal. In het dorp Ename vind je nog andere mooie schatten.

De mooie collectie van het Mudel Museum in Deinze, bestaat enkel uit werken gemaakt door kunstenaars die gewoond en/of gewerkt hebben in de streek rond de Leie.

Ook Gent of Kortrijk zijn niet veraf en gemakkelijk te bereiken van hieruit.

Deel deze pagina

Meer om te ontdekken